Benodigde apparatuur:
Hogesnelheidsblender
Ingrediënten:
50 gram amandelen (minimaal 8 uur geweekt in water)
8 dadels
2 el carobe poeder
1 tl speculaaskruiden
½ tl anijspoeder
1,5 liter water
Instructies:
1. Spoel de amandelen af.
2. Doe alle ingrediënten, behalve het water, in de blender.
3. Voeg voldoende water toe om de ingrediënten te bedekken.
4. Mix tot een egale massa.
5. Voeg de rest van het water toe.
6. Blend tot je drankje klaar is.
Houdbaarheid:
Ca. 2 dagen, in een afgesloten fles in de koelkast.
Tip:
Je kan de noten vervangen door cashewnoten, hazelnoten of andere noten naar keuze.
Benodigde apparatuur:
Blender
Slowjuicer
Ingrediënten:
2 stukken gember, ter grootte van 2 handen
1 citroen
½ hete peper
3 kruidnagels
Optioneel: 1 teen knoflook
Instructies:
1. Maak met de slowjuicer sap van de gember en citroen.
2. Mix de sap in de blender met de overige ingrediënten.
Houdbaarheid:
Ca. 2 weken, in een afgesloten fles in de koelkast.
Tip:
Gember kan o.a. helpen bij een zwakke spijsvertering, tegen misselijkheid, allerlei soorten pijn, PMS en is verwarmend. Gember en knoflook zijn natuurlijke antibiotica. Voeg dagelijks 1 of 2 eetlepels van deze sap toe aan je water, sap of smoothie en ervaar het verschil in hoe je je voelt. Het is ook goed om af en toe ’n dag over te slaan. Volg hierin je gevoel.